VASTE vrienden

[breadcrumbs]

LIFE IS BETTER WITH FRIENDS

Het initiatief “Friends4Charity” is in het leven geroepen om minderbedeelden te helpen die in anonimiteit leven en afgesloten zijn van de buitenwereld. Dit doen wij samen met jullie, onze vrienden. Friends4Charity zou namelijk geen Friends4Charity zijn zonder jullie. Inmiddels zijn er honderden vrienden, kilometers verwijderd van elkaar en toch verbonden met elkaar dankzij onze vriendschap. Maar wat voor vriendschap is dat? Een vriendschap omwille van Allah om samen te zorgen voor hen die elke dag proberen te overleven.

De profeet ﷺ heeft gezegd:
“Onder Allah’s dienaren zijn er mensen die noch profeten noch martelaren zijn, maar die door de profeten en martelaren als succesvol beschouwd worden vanwege hun hoge status bij Allah.” Zijn metgezellen vroegen: “O boodschapper van Allah! Vertel ons wie dat zijn.” Hij zei: “Dat zijn de mensen die van elkaar hielden omwille van Allah, zonder dat ze familie van elkaar waren of zakelijk met elkaar verbonden waren. Bij Allah, hun gezichten zullen verlicht zijn en zij zullen in het licht zijn. Ze zullen geen vrees kennen terwijl de mensen vrezen en zij zullen geen verdriet voelen terwijl de mensen bedroefd zijn.” Daarna las hij het vers: ‘Heus, de vrienden van Allah zullen geen vrees kennen, noch zullen zij bedroefd zijn.’”
Sunan Abi Dawud: 3527

Alhamdulillah dat wij samen met jullie in staat zijn geweest om verschillende projecten te realiseren: van het voorzien in levensonderhoud voor weeskinderen en weduwen tot aan het bouwen van huizen voor dakloze gezinnen. Wij kunnen de wereld niet veranderen, maar samen kunnen wij wel de wereld van deze mensen veranderen.
Moge Allah onze intentie zuiver houden, zodat wij samen door Baab-as-Sadaqah het Paradijs mogen betreden. Baab-as-Sadaqah is een van de acht poorten van het Paradijs. Deze poort laat echter enkel gelovigen binnen die liefdadig zijn geweest en Sadaqah hebben gegeven omwille van Allah. Hierbij maakt het niet uit of dit is gedaan ten behoeve van wezen, weduwen, zieken of een andere personen die in nood verkeerden.

‘En degenen die hun Heer vreesden zullen in groepen naar het Paradijs worden geleid, als zij daar aankomen, zullen de poorten worden geopend en de bewaarders zullen zeggen: “Vrede zij met jullie, jullie zijn rein, treedt het dus binnen om er eeuwig in te verblijven.”‘
Edele Koran – 39:73

Word ook een pilaar voor de minderbedeelden door onderdeel te worden van onze vaste vrienden. Wij zijn altijd op zoek naar vrienden waarmee wij samen mensenlevens kunnen bevorderen. Alleen kunnen wij niet de wereld veranderen, maar samen kunnen wij wel de wereld van minderbedeelden veranderen. Wil jij ons helpen om deze mensen hun waardigheid terug te geven? Word dan onze vaste vriend.

“كل معروف صدقة”

“Every act of kindness is a charity”

Sahih al-Bukhari: 6021

Word Vrijwilliger