FAQ

In welke landen is Friends4Charity actief?

Friends4charity werkt op projectbasis. Wanneer een project zich voordoet toetsen wij dit op een aantal zaken. Wij beperken onszelf niet tot een bepaald land of gebied. Op dit moment zijn wij actief in Marokko, Nederland en Turkije.

Hoe komt Friends4Charity aan inkomsten?

Stichting Friends4Charity is een onafhankelijk non-profit organisatie. Friends4Charity heeft haar inkomsten te danken aan overboekingen van donateurs, vaste vrienden (dragers) en activiteiten die georganiseerd worden door de vrijwilligers van de stichting.

Heeft Friends4Charity een ANBI-status?

Sinds 05-10-2020 zijn wij door de Belastingdienst aangemerkt als een ANBI, een Algemeen nut beogende instelling. Meer informatie hierover kunt u vinden op onze website onder het kopje ‘ANBI’. 

Wat is het rekeningnummer van Stichting Friends4Charity?

Het rekeningnummer van Friends for Charity is IBAN NL84 INGB 0006 2650 96 | BIC INGBNL2A

 

Wat gebeurt er met mijn donatie?

De donaties die gedaan worden aan Friends4Charity komen volledig ten goede van een van de projecten van de stichting. F4C hanteert een 100% beleid, dit houdt in dat 100% van uw donatie terecht komt bij de behoeftige. Overige kosten die de stichting maakt worden gedekt door onze vrijwilligers of door activiteiten die de stichting opzet.

Kan ik mijn Zakaat-geld doneren aan Friends4Charity?

Zakaat kan worden gedoneerd aan onze stichting, het bedrag kan worden overgemaakt naar het algemene rekeningnummer van de stichting. Wij zorgen er dan voor dat het volgends de islamitische richtlijnen wordt uitgegeven aan degenen die er recht op hebben.

LET OP: Vermeld bij de overboeking dat het gaat om Zakaat-geld.

Kan ik mij aanmelden als Friend (vrijwilliger) van Friends4Charity?

Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe Friends. Zonder Friends is er geen Friends4Charity. Een Friend kan zich op verschillende manieren inzetten voor de stichting, denk bijvoorbeeld aan door zijn of haar expertise in te zetten voor de stichting, het helpen opzetten van activiteiten en door contactpersoon zijn voor donateurs en geïnteresseerden.

Neem contact met ons op hierover door te klikken op de ‘Ik wil vrijwilliger worden’ button of te mailen naar info@friends4charity.nl. Ook kan het contactformulier hiervoor gebruikt worden.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van de activiteiten van de stichting?

Elk kwartaal sturen wij een nieuwsbrief, aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via onze website. Daarnaast zijn wij erg actief op onze sociale media, via deze kanalen plaatsen wij regelmatig berichten over inzamelingen en activiteiten die de stichting uitvoert.

Wij zijn ondermeer te vinden op;

– Facebook
– Instagram
– LinkedIn

Ik heb een goed idee, bij wie moet ik zijn?

Alle ideeën zijn van harte welkom, the more the merrier! Stuur jouw idee op naar info@friends4charity.nl

“‎إِن تُبْدُوا۟ ٱلصَّدَقَتِ فَنِعِمَّا هِىَ ۖ وَإِن تُخْفُوهَا وَتُؤْتُوهَا ٱلْفُقَرَآءَ فَهُوَ خَيْرٌۭ لَّكُمْ”

“If you do deeds of charity openly, it is well; but if you bestow it upon the needy in secretly, it will be even better for you”

Al Quran 2:271